Problemen aan uw dak? Anticipeer snel met een dakdekker!

Categorieën Blogs

Wanneer u een daklekkage heeft ontdekt is het van belang om hier zo spoedig mogelijk op te anticiperen. Als dit namelijk niet gebeurt is er een reële kans dat uw huis schade oploopt en drastisch daalt in waarde. In een tijdperk van Google en YouTube heerst er een mentaliteit van “alles zelf doen”. Het is echter aan te raden om bij problemen aan uw dak tóch voor een professional te gaan. Een dakdekker heeft namelijk jaren aan ervaring op het gebied van daken repareren. Het eerste gesprek is vaak gratis en vrijblijvend en geeft u de mogelijkheid om al uw brandende vragen te stellen. Wilt u weten wat de voordelen zijn van het inhuren van een dakdekker? Lees dan snel verder!

 

Repareer uw dak en voorkom verdere schade in uw huis

Is een onderdeel van uw dak kapot en niet meer in staat om u te beschermen tegen alle weeromstandigheden? Dan is dit het moment om een dakdekker in te schakelen. Het dak is namelijk een van de belangrijkste onderdelen van uw huis. Bij het constateren van een daklekkage moet er spoedig worden geanticipeerd, zodat de rest van het huis niet wordt aangetast. Een duidelijk signaal van lekkage is wanneer u gele kringen op uw plafond ziet. Hoe langer u wacht om hier actie voor te ondernemen, hoe hoger de kosten gaan oplopen. Een ander nadelig gevolg hiervan is dat uw dakconstructie steeds meer wordt aangetast. Reageer zo snel mogelijk op deze situatie door een dakdekker in te huren die direct in staat is om u te helpen met dit probleem.

Uw dak renoveren met een dakdekker!

Een dakdekker levert dakrenovaties wanneer uw dak toe is aan een complete vernieuwing. De oorzaken hiervoor zijn dat uw dakbedekking zijn levensduur heeft bereikt of dat er schade is aan een groot gedeelte van het dakoppervlak. In dit renovatieproces wordt de oude laag van uw dak verwijderd en krijgt het dak een compleet verse laag dakbedekking. Wanneer een dakdekker een dakrenovatie aanraadt is dit advies gericht op de toekomst. Hiermee wordt er nadrukkelijk gefocust op het duurzaam verhelpen van uw dak-probleem. Met een dakreparatie wordt er namelijk meer nadruk gelegd op kleinere reparaties. De extra kosten kunnen zich in een rap tempo opstapelen als u elk jaar een kleine dakreparatie moet uitvoeren. Om deze reden is het verstandig om te overwegen of een complete dakrenovatie een gunstigere optie voor u is.

Dakdekker-werkzaamheden-tools

Een plat dak beschermen met een dakdekker

Een plat dak heeft het qua weersomstandigheden zwaarder te verduren dan een hellend dak. Dit komt doordat het water minder goed kan glijden van het dak. Het water blijft hierdoor liggen op het dak en dit gewicht kan er potentieel voor zorgen dat uw dak ernstig wordt beschadigd en zelfs kan instorten. Hierdoor is de levensduur van een plat dak korter dan dat van een hellend dak. Een dakdekker stelt verschillende milieuvriendelijke materiaal beschikbaar om deze problemen voor u op te lossen. Zo is het mogelijk om een groendak te plaatsen en de levensduur van uw dak met 40 jaar te verlengen.

 

Voorkom schimmel in uw huis!

Een gevolg van daklekkage is dat er schimmel kan worden gevormd. Voelen de ruimtes in uw huis vochtig en klam aan? Dan heeft u een lekkage in uw dak. Een daklekkage laat namelijk veel vocht binnen in uw huis. Dit heeft niet alleen nadelige gevolgen voor uw huis, maar ook voor uw gezondheid. Schimmels kunnen zich namelijk ontwikkelen tot stoffen die giftig zijn. Deze stoffen blijven in de lucht hangen en kunnen astma en andere ziektes veroorzaken. Veel verzekeringen vergoeden het verwijderen van schimmel niet wanneer er te laat is gereageerd. Het is om deze reden van belang dat er vlot wordt gereageerd bij een daklekkage.

Laat uw dak isoleren en bespaar op uw energierekening!

Wilt u besparen op uw energierekening? Met een dakisolatie is dit mogelijk! Het zit namelijk zo dat 30% van de warmte verloren gaat met een slecht geïsoleerde dak. Dit probleem kan eenvoudig worden verholpen door een dakdekker in te schakelen. Het isoleren van uw dak kan worden gezien als een investering die zich op de korte én lange termijn terugbetaald. U zult maandelijks merken dat u minder energie verbruikt en een lagere energierekening heeft. Hierdoor zult u uw investering in een mum van tijd terug hebben verdiend!

Wilt u nóg meer besparen?

Het is mogelijk om nog meer te besparen op de kosten wanneer u een dakdekker in wilt huren. U kunt namelijk van tevoren vragen aan de dakdekker wat voor klussen u kunt aanpakken. Hierbij kan worden gedacht aan zaken voor, tijdens en/of na de klus. Voorbeelden hiervan zijn het schoonmaken van het dak, het klaarzetten van materialen of het assisteren van de dakdekker tijdens de klus. Hiermee wordt de klus niet alleen sneller afgerond, maar bespaart u ook een behoorlijk bedrag aan werkkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *